Blog 100. Feestje

Bijna twee jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van mijn wekelijkse blog. Waar ik toendertijd schreef voor twee lezers, is mijn lezerspubliek inmiddels gegroeid tot meer dan 100! Daar ben ik heel erg blij en dankbaar voor! Op zich al een reden voor een feestje.

Kinderen weten eigenlijk veel beter een feestje te vieren. Zonder slingers is er geen feestje en ook niet zonder taart en heel veel cadeautjes. Ze kunnen het allemaal heel makkelijk ontvangen en genieten er zonder schroom van. Dit is iets wat wij als volwassenen verleerd lijken te zijn. Hoe vaak zeggen we als we iets van een ander krijgen: dat had je niet hoeven doen! Terwijl we tegen onze kinderen keer op keer: “wat zeg je dan?” zeggen, waarop er braaf: “dank je wel!” komt.

Kunnen we in dankbaarheid ontvangen? Mogen we genieten van al het moois dat naar ons toe komt? En dat zonder het gevoel iets terug te moeten doen? Ik geloof sterk in dat energie nooit verloren gaat. Dus als je iets geeft, komt het een keer bij je terug. Als je nu veel ontvangt, heb je blijkbaar veel gegeven! Of wellicht voel je je geïnspireerd om meer te geven. Zo geeft het mij een heerlijk gevoel om elke maand een donatie te doen aan een goed doel. Het idee dat er mensen of dieren zijn die door mijn bijdrage een beter leven hebben, geeft mij een lekker gevoel. Dat is waar ik blij van word.

Waar word jij blij van? Waar kun jij een feestje van maken, met slingers, taart en cadeaus? Dit hoeft niet groots te zijn: een slinger kun je van een lintje maken, een stukje chocola kan je taart zijn en een moment in stilte naar de zonsopgang kijken, kan een groot cadeau zijn om de dag mee te starten. We mogen meer feestjes voor onszelf maken! Na een weekend vol feestjes bij mij thuis, ga ik op naar de volgende 100 blogs! En wie binnen een week mailt om een afspraak te maken voor een Intuïtie Consult, krijgt hem voor maar 100 euro (online)! Want wie een feestje heeft, mag ook trakteren 😉