Blog 103. Geluk nummer 42

Opnieuw heb ik een  kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Zet je stappen behouden, en je kunt overal gaan en staan”

Soms weet ik heel snel waar ik het blog over zal schrijven, soms kan ik geen keuze maken en soms weet ik geen goed onderwerp. Het trekken van een kaartje helpt me dan op weg om een goed onderwerp te vinden om over te schrijven. Vandaag had ik meerdere onderwerpen waar ik over wil schrijven, maar ik besefte dat ik nog niet klaar was voor die onderwerpen. Ik zit nog middenin de opleiding Conseptual Feng Shui. De informatie die ik hierbij opdoe, is zo ontzettend interessant dat ik het dolgraag wil delen. Maar ik besef dat ik daar nog niet klaar voor ben, omdat ik nog zoveel mag leren!

Het trekken van het kaartje hielp ook vandaag weer. De tekst herinnerde me eraan dat de tijd om flinke stappen te zetten en dingen naar buiten brengen, nog niet rijp is. Letterlijk en figuurlijk. De energetische lente is weliswaar begonnen en je ziet overal de eerste krokussen boven de grond komen, maar de bomen zijn nog kaal. Ze zijn zich van binnen aan het voorbereiden om uiteindelijk op het hoogtepunt van de lente rond 21 maart, uit hun knoppen te barsten. Je zal dan overal de frisse groene blaadjes aan de bomen zien.

Je kan dit uit de knop barsten van de blaadjes vergelijken met het uit de knop barsten van ideeën en plannen uit jezelf. Hoe graag ik dus ook van alles zou willen delen over wat ik al een hele tijd van binnen aan het verzamelen ben qua informatie, het is nog niet de tijd om het te delen. Een mooie oefening voor mij om mijn stappen “behouden” te zetten, zoals in het citaat staat. Ik besef dat het makkelijker voor me is om me in te houden in mijn blog, dan wanneer ik je tegenkom of spreek in een andere vorm, zoals WhatsApp of mail. Ik kan mijn enthousiasme dan nauwelijks voor me houden, dus mocht je echt meer willen weten over Feng Shui (consult) of Nine Star Ki, dan hoef je waarschijnlijk niet veel moeite doen om dit uit me te trekken 😉

Overigens is de lente niet heel ver meer, dus in de aankomende maanden zal ik zeker meer delen over al het moois dat de wereld van Feng Shui te bieden heeft!