Blog 106. Presentatie

De afgelopen week heeft voor mij in het teken gestaan van het maken van een presentatie voor de Feng Shui opleiding. Ik ben op oefen-huisbezoek geweest, heb een analyse gemaakt en adviezen op papier gezet. Om het oefenconsult met elkaar te kunnen bespreken, moesten we een presentatie maken, zodat we dit makkelijk aan elkaar kunnen laten zien op de eerstvolgende lesdag.

Wat zo bijzonder is van alle opdrachten in deze opleiding, is dat ze me zoveel leren door het uitvoeren ervan. Het is leren door ervaren. Niet iets wat mij van nature makkelijk afgaat, maar het werkt wel! Door het uitleggen aan anderen wat Feng Shui, Nine Star Ki en de toepassingen hiervan in je huis betekenen, dwing ik mezelf het nog beter te begrijpen en doorgronden.

Tijdens het maken van de presentatie realiseerde ik me dat ik al zoveel kennis en ervaring opgedaan heb tijdens deze opleiding en dat ik ook echt adviezen kan geven hoe een huis harmonischer kan worden. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n korte tijd zoveel zou kunnen leren! Het is bijna alsof ik een hele andere taal geleerd heb en dat in slechts een half jaar tijd.

Zo heb ik in de presentatie uitgelegd hoe een eerste analyse van een plattegrond gemaakt wordt, hoe de elementencyclus werkt en wat voor effect dat heeft, wat conflicten en mediators zijn en hoe dat in het huis zichtbaar is, wat een thema van een huis is, wat het Nine Star Ki profiel van de bewoner van het huis is en welke relatie deze heeft met de problemen die in een huis ervaren kunnen worden en welke adviezen helpend zijn om de harmonie in een huis te herstellen. Dat alles samengevat in zo helder mogelijke taal, zodat je als hulpvrager direct aan de slag kunt in je huis.

Het is zo bijzonder om dit voor iemand te kunnen doen! Het inzicht wat hiermee verkregen wordt, werkt op allerlei manieren door in iemands leven. Niet alleen in het huis, maar ook in werk/privé leven. Zoals je huis is, zo ben jij en zoals jij bent, zo is je huis. Je huis is een spiegel voor wie jij bent. De problemen in het huis maak ik zichtbaar door een Feng Shui consult, waardoor je deze kunt aanpakken. Als de problemen in je huis aangepakt zijn, zullen de problemen in je leven als bij toverslag verdwijnen. Het klinkt magisch en dat is het ook! Het werkt, ik heb het tijdens de afgelopen maanden zelf al meerdere keren ervaren en ik hoop er nog vele mensen mee te kunnen helpen. Wil je meer weten? Mail of bel, ik vertel je heel graag meer!