Blog 113. Bijzondere ontmoetingen

Soms ontmoet je iemand waarbij het contact zo gemakkelijk gaat, dat je je afvraagt of je elkaar niet al jaren kent. Gesprekken lopen vanaf het eerste moment makkelijk en je voelt je fijn in het contact. Je kan volledig jezelf zijn. En dan ontdek je, al pratend dat je een gelijke levensloop bewandeld hebt. Toeval?

Ik denk niet dat dit toevallige ontmoetingen zijn. Ik geloof dat mensen in je leven komen met een bepaalde reden. De kunst is om open te staan voor deze bijzondere ontmoetingen en het universum de ruimte geven om ze te laten plaatsvinden. Dus als iemand je uitnodigt om een kop koffie te gaan drinken, zeg dan ja! Ook als je niet weet wat je precies kan doen voor de ander of dat die ander iets voor jou kan doen. Het hoeft niet op vriendschap uit te lopen of een relatie in welke vorm dan ook. Het gaat om ja zeggen tegen het universum. En dan gebeuren er bijzondere dingen.

Het wordt ook wel synchroniciteit genoemd wanneer dingen zomaar gebeuren precies zoals je had gehoopt, of bedacht had. Je denkt aan iemand en diegene belt je op. Je hebt zin in een ijsje en ineens heeft iemand zomaar een ijsje teveel en vraagt of jij hem hebben wil. Het zijn kleine toevalligheden die eigenlijk geen toeval zijn. Het is synchroniciteit. Om hiervoor open te kunnen staan, is het belangrijk om te kunnen luisteren naar een diep innerlijk weten.

Hoe krijg je het voor elkaar om die innerlijke stem te horen? Daarvoor zijn twee dingen heel belangrijk. Wees stil. Wanneer je praat, kun je niet luisteren. En wees dan niet alleen stil met je mond, maar ook in je hoofd. Je gedachten kun je niet stoppen, het is nu eenmaal de functie van je hoofd om gedachten te produceren, maar je kunt wel leren om niet de hele tijd mee te gaan met alles wat je hoofd vertelt. Hier zijn meerdere methoden voor om dat te oefenen, bijvoorbeeld in meditatie, met The Work of wanneer je in een flow bezig bent met een activiteit. Welke activiteit jou in een flow brengt, is goed om te ontdekken, het zal je veel rust in je hoofd geven. Een voorbeeld wat mij in een flow brengt, is schrijven. Een ander heeft het misschien met hardlopen of tuinieren.

Het tweede dat helpt om je innerlijke stem te kunnen horen, is ervoor zorgen dat de energie in je lichaam en energieveld goed kan doorstromen. Dit kan voor sommigen een ver van hun bed show zijn, want niet iedereen voelt zijn lichaam tot in alle hoekjes en gaten en van een energieveld heeft ook niet iedereen gehoord, laat staan dat je hem voelt of kan laten doorstromen! En toch is er een soort sluiproute om dat voor elkaar te krijgen, ook als je je niet bewust bent van je lichaam of je energieveld. Namelijk door je leven door te brengen in een omgeving waar de energie goed door kan stromen. Dan krijgt je onbewuste namelijk de hele tijd de boodschap dat het klopt en gaat je lichaam en je energieveld daarmee resoneren. Hoe fijn is dat! Dus breng je omgeving op orde, met hulp van Feng Shui, en creëer synchroniciteit. Het levert bijzondere ontmoetingen op!