Blog 116. Geluk nummer 46

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Concentreer jezelf even op je favoriete memoires”

Wat ik elke keer bijzonder vind bij het trekken van zo’n kaartje, is dat het zo goed aansluit bij wat ik op dat moment doe of gedaan heb. Synchroniciteit noemen ze dat! Ik was voordat ik een kaartje trok, in de app geschiedenis met een vriendin aan het teruglezen over wat we beleefd hadden de afgelopen maanden. Zo’n heerlijk nostalgisch moment. Vervolgens trek ik een kaartje die dat precies adviseert!

Een dagboek bijhouden is een bewezen effectieve manier om gelukkiger te worden. Door het van je afschrijven wat je bezig houdt, kom je uit je piekermodus en kun je wat meer afstand nemen van het dagelijkse leven. Ook elke dag noteren waar je dankbaar voor bent, maakt dat je je gelukkiger voelt. En nu komt daar dus als extra tip bij om dit ook nog eens terug te lezen

Ik ben dol op schrijven en doe dit zeer regelmatig. Het terug lezen ervan vind ik vaak heel grappig, omdat situaties die toen gebeurden heel belangrijk leken, maar achteraf gezien dat helemaal niet waren. Of ik kan zien hoeveel er veranderd is in de tijd, wat alle persoonlijke groei met mij gedaan heeft en wat ik geleerd heb van studies of van het leven in zijn algemeenheid. Het stemt mij gelukkig om mijn leuke momenten terug te lezen en ik voel me gerustgesteld als ik lees over mijn struggles, omdat ik weet dat ik erdoorheen gekomen ben.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de tip van het kaartje is het dus van belang memoires aan te maken. Begin vandaag nog met het bijhouden van een dagboek. Het hoeft niet ingewikkeld, het kan ook slechts 2 zinnen zijn. En als je niet weet wat je op moet schrijven, kun je je bijvoorbed afvragen waar je dankbaar voor bent, of waar je naar uit kijkt vandaag. Of noteer dat je niet weet wat je moet opschrijven. Soms werkt dat zo bevrijdend, dat er daarna ineens van alles begint te stromen. Overigens hoef je geen dagboek te kopen, je kunt gewoon een notitiebladzijde in je telefoon openen, of een app berichtje naar jezelf sturen. Dan kun je over een week al terugkijken en genieten van je eigen belevenissen! En dat maakt gelukkig!