Blog 125. Een duwtje in de rug

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik een blog schreef. Het was een wekelijks ritueel wat juist door de vaste regelmaat waarmee ik dat deed, prettig om te doen was. Ik word blij van schrijven en ik deel graag inzichten over persoonlijke groei, intuïtie, Feng Shui en Nine Star Ki. Helaas gooide een griep met een longontsteking erachteraan roet in het eten. De benauwdheid die ik voelde wanneer ik slechts een glaasje water uit de keuken gehaald had, is niet bepaald iets waar ik graag aan terug denk. En heus, ik woon niet in een kasteel 😉

Om het schrijven van mijn blog weer op te pakken, zijn er meerdere geschikte momenten langsgekomen. Nieuwjaarsdag met zijn goede voornemens was een mooi moment, maar deze ging voorbij zonder blog. Daarna de start van de lente. Tenminste de officiële lente. Want is het eigenlijk wel lente met die kou en temperatuurwisselingen? Maar zelfs nu het weer niet echt lente maakt, geeft de energetische start van de lente toch een impuls om iets nieuws te beginnen of te herstarten. Gelukkig kon ik een aantal dingen weer oppakken, maar het blog schrijven was daar niet een onderdeel van.

Tenslotte was daar de nieuwe maan op 8 april, die ook nog met een zonsverduistering gepaard ging, wat een extra impuls gaf om nieuwe dingen te beginnen. En toch… het was opnieuw niet genoeg om een blog te produceren.

Dus wat heeft me nu dan toch tot het schrijven gezet? Een duwtje in de rug. Mijn Feng Shui mentor heeft een challenge bedacht voor mij en mijn Feng Shui collega’s om ons te stimuleren de boodschap van Feng Shui meer naar buiten te brengen. De wereld heeft jullie nodig! Dat waren haar woorden. En dat prikkelde mij om mijn wekelijkse blog te herstarten.

Heel erg veel dank voor al het geduld om te wachten op een nieuw blog. Ik hoop dat ik jullie weer mag inspireren met allerlei mooie inzichten, op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik ga mijn best doen om volgende week weer een mooi inzicht in een blog naar jullie te sturen. 

Misschien al wel leuk om over na te denken voor jezelf: op welk vlak in jouw leven kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? En wie zou je dat duwtje kunnen geven? Als je dat wilt delen, zou ik dat super leuk vinden!