Blog 127. In het licht staan

In blog nummer 125 vertelde ik dat ik momenteel bezig ben met het mentorjaar van de Feng Shui opleiding en dat mijn mentor middels een duwtje in de rug ervoor zorgde dat mijn schrijfvuur weer aan ging. Schrijven is iets dat ik erg leuk vind om te doen en door het naar allerlei lezers te sturen, krijg ik ook nog leuke reacties terug. Dubbele winst dus!

Het is echter nog wel beperkt om het alleen via een blog en website te verspreiden, want het zijn allemaal bekenden van mij die dit lezen. Dat duwtje om weer te gaan schrijven, was dus niet voldoende. Er kwam een challenge bij. De opdracht: feng shui moet meer bekendheid krijgen, dus iedere Feng Shui collega die meedoet aan dit mentorjaar gaat 30 dagen achter elkaar een post plaatsen op instragram over Feng Shui.

Dat was even slikken voor mij, aangezien ik geen gebruik maak van social media. Niet handig als je een boek wilt verkopen, of mensen bekend wilt laten worden met mijn bedrijf en de diensten die ik aanbied. Dus ben ik over die enorme drempel gestapt (geduwd?) en ben gestart met een Instagram account (heelmijninzicht). Daarmee zet ik mezelf in het licht en heb ik mijn vuurelement aangewakkerd.

Het element vuur schijnt zijn licht op dingen die zichtbaar mogen en moeten worden en zet je op een podium. De hele maatschappij is doordrongen van dit element, want veel mensen zijn druk bezig te laten zien wie ze zijn en zoveel mogelijk vrienden, likes en volgers te krijgen. De social media zijn erop gericht om zo verslavend mogelijk te werken, zodat je zoveel mogelijk tijd doorbrengt op deze platforms, dat is hun verdienmodel.

Het mag duidelijk zijn dat ik nogal ambivalent ben ten aanzien van deze challenge. Ik hou er niet van om mee te doen met het mooier dan mooi presenteren van situaties die in scène gezet zijn en om na een uur scrollen van filmpje naar filmpje erachter te komen dat er zomaar een uur weg is zonder dat ik er een beter gevoel aan overgehouden heb. Want om heel eerlijk te zijn, krijg ik soms wel een minderwaardigheidsgevoel van al die mooie plaatjes.

Dus ik probeer mijn eigen weg te zoeken op dit podium. Want ik wil wél graag meer mensen bereiken met mijn blog, met de informatie die ik deel en mensen daarmee inspireren. Hen inzicht geven met behulp van een intuïtie of feng shui consult of (opruim)coaching. Ik heb me daardoor voorgenomen om vooral heel veel informatie te delen op mijn instagram account. De plaatjes zijn bedoeld ter ondersteuning, instagram werkt nu eenmaal met plaatjes, maar het gaat mij vooral om het delen van informatie, zoals ik dat ook doe via dit blog.

Voor wie dus meer wil weten over feng shui en Nine Star Ki, dan verwijs ik je graag door naar dit account. Ik zal hier 30 dagen achter elkaar een post plaatsen over feng shui en Nine Star Ki. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!