Blog 129. Spiegel

Is het je weleens overkomen? Je hebt ‘s ochtends uitgebreid je tanden gepoetst en vervolgens laat een collega op je werk je zo subtiel mogelijk weten dat er wat tandpasta achtergebleven is boven je lip… nu begrijp je ook waarom mensen je zo gek aankeken in de trein! Het punt is dat je niet weet wat je niet ziet! Soms heb je een spiegel nodig om te kunnen zien wat er gaande is.

Die spiegel kan letterlijk een spiegel zijn waar je je eigen reflectie in ziet. Als je goed gekeken had toen je klaar was met tandenpoetsen, dan had je een witte streep boven je lip kunnen voorkomen. Echter kun je soms in de spiegel kijken, maar het niet zien. Je kunt soms iets in een spiegel waarnemen wat een ander helemaal niet ziet, zoals een te dikke buik of te dunne benen. Wie zegt dat iets te dik of te dun is? De spiegel laat dan slechts zien wat jij erin wilt zien.

De spiegel neemt een bijzondere plaats in binnen de Feng Shui. Het is namelijk in de auto een hulpmiddel om in het verleden te kijken, via de achteruitkijkspiegel! In de slaapkamer kan een spiegel voor veel verwarring zorgen voor je ziel als deze na een droomreis terug keert. Want in welk lichaam moet het terugkeren? Die daar in bed ligt, of die in de spiegel gereflecteerd wordt? Spiegeltjes kunnen daarnaast handige hulpmiddelen zijn om energetische sturing te geven aan de chi-stroom, om deze op plekken te laten komen als dat anders niet zou gebeuren.

Een spiegel kan je ook figuurlijk voorgehouden worden door bijvoorbeeld een coach of een vriend. Waarom doe je wat je doet? Wat leer je van de dingen die je gedaan hebt en hoe ga je het in de toekomst anders doen? Soms ben je je niet bewust van hoe je dingen doet, dan is het heel helpend als iemand als spiegel wil functioneren, zodat je blinde vlekken in beeld komen. Je weet niet wat je niet ziet, maar wanneer iemand anders je een spiegel voorhoudt, krijg je ineens allerlei mooie inzichten! Dan weet je in ieder geval wat je niet ziet en kan je een hele nieuwe wereld gaan ontdekken. In je persoonlijke groei met een coach of op energetisch vlak met een Intuïtie consult of Feng Shui analyse van je huis. Dan wordt zichtbaar wat je nu nog niet ziet!