Blog 131. Inspireren

In de dikke van Dale staan de volgende betekenissen van inspireren:

Ingeven en bezielen/aanvuren

Afgelopen maand heb ik geprobeerd om middels de Feng Shui challenge mensen te inspireren om een andere manier van kijken naar je huis en de wereld te omarmen. Het medium was instagram en ik heb gemerkt dat velen van jullie geen instagram hebben, maar wel benieuwd zijn naar Feng Shui en daar meer over willen weten. Ik voelde me daardoor geïnspireerd om de posts die ik op instagram gemaakt heb, samen te voegen, om het als een pakketje aan te bieden aan jullie. Wanneer dit klaar is, zal ik het met jullie delen, want ik inspireer heel graag!

Andersom gebeurt ook regelmatig. Ik voelde me heel geïnspireerd door een vriendin die mij gevraagd heeft te helpen bij het opruimen van haar huis. We zijn aan de slag gegaan met de kledingkast, iets waar zij als een berg tegenop zag. Toch is ze heel dapper de berg kleding aangegaan. Alles uit de kast gehaald en we zijn het 1 voor 1 langs gelopen. Voelen wat het met je doet als je een bepaald kledingstuk in je handen houdt. De “ja” tegen een kledingstuk kwam er regelmatig hartgrondig uit en vaak was een “nee” ook direct duidelijk, omdat zij het niet eens meer vast wilde pakken.

Uiteindelijk zijn er 7 vuilniszakken kleding weggegaan en voelde zij zich enorm veel lichter. Letterlijk en figuurlijk. Het was ontzettend inspirerend om te zien hoe zij het loslaat proces aangegaan is en het resultaat mag er zijn! Een kledingkast met alleen maar kleding waar zij blij van wordt! Stel je eens voor… je doet ’s ochtends je kledingkast open en je kan direct voelen wat je aan wilt doen en het super eenvoudig pakken en met elkaar combineren. Wat een heerlijke start van de dag is dat!

Mijn verhaal hierover inspireert weer een andere vriendin, die prompt de badkamer ging opruimen en zij inspireert mij met haar survivaltechnieken! Ik weet nu hoe je een vuurtje maakt, zonder lucifers! En tof om dit vuur te kunnen gebruiken om bepaalde vervelende herinneringen te verbranden, zodat het losgelaten mag worden en je weer open kan staan voor de nieuwe dingen die op je pad komen.

Hoe fijn is het dat we elkaar als mens kunnen inspireren en letterlijk (in het geval van het vuurtje stoken) aanvuren! Ik hoop dat ik, door het delen van mijn inzichten, jullie kan inspireren en mocht je een beetje extra hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld inspiratie tot opruimen, dan help ik graag mee!