Blog 132. Helderheid met intuïtie

Wanneer je intuïtie zich ontwikkelt, krijg je informatie steeds makkelijker door. Sommige mensen hebben dit door een innerlijk weten, anderen horen, voelen of zien beelden of energieën. Dit klinkt vrij vaag, toch is het alledaagser dan je denkt.

Heb je weleens aan iemand gedacht en dat diegene je ineens opbelt of een appje stuurt? Heb je weleens het gevoel dat je een bepaalde kant op moet kijken en je dan ineens een prachtig stuk natuur ziet? Kun je aan iemand zien dat diegene verliefd is, zelfs als diegene dat probeert te verbergen?

Je intuïtie heeft altijd gelijk, we zijn alleen verleerd om ernaar te luisteren. De stem, het innerlijk weten of het gevoel laat van zich horen als een fluistering en dat wordt behoorlijk overstemd door de lawaaierige omgeving waarin we leven. Het is dus van belang om de stilte op te zoeken. Voor veel mensen is dit heel spannend, want wat kom je tegen? Wat voor enge gevoelens zitten er diep van binnen verborgen? Wat hebben we weggedrukt al die jaren waarin we zo hard gewerkt hebben of onszelf verdoofd met alcohol, drugs, shoppen of televisie kijken?

Stel je eens voor dat je op je werk bent en intuïtief weet je dat je een bepaalde klant moet aanspreken of naar een bepaalde ruimte moet lopen. Door jouw actie wordt een mogelijk brandongeluk voorkomen en is op verschillende manieren veel ellende bespaard gebleven. Of doordat je voelt dat iemand erg behoefte heeft aan een compliment of bemoediging, waardoor diegene niet wegzakt in een depressie, maar weer een hoopvol gevoel krijgt. Hoe tof zou dat zijn?

Je weet nooit van tevoren wat de effecten van je acties zijn. Wat goed is om te beseffen is dat je intuïtie nooit liegt en dat het effect van het opvolgen van je intuïtieve ingevingen altijd positief is. Wellicht dat je nu allerlei andere (negatieve) ervaringen kan opsommen, de vraag is echter of het toen wel echt je intuïtie was, of toch stiekem het ego dat zijn net iets hardere stem liet spreken.

Wil je weten hoe jouw intuïtie tot je spreekt? Wil je ervaren hoe het is om door intuïtie omringd te zijn? Boek een intuïtie consult en je krijgt een analyse van wie jij bent, wat er gaande is in je leven en wat jij nodig hebt om je intuïtie te ontwikkelen en toe te passen. Zodat jij ook op het juiste moment op de juiste plaats bent en het leven loopt als in een flow!