Blog 135. Geluk nummer 48

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Open deuren, die voor anderen ook open zijn”

Meestal komt er na het lezen van een kaartje direct allerlei inspiratie omhoog waar ik over wil schrijven. Deze keer duurde dat wat langer en heb ik hem even laten sudderen. En nog eens herlezen. En nog eens. Helemaal begrijpen doe ik het kaartje niet, maar ik wil er toch mijn gedachten over laten gaan.

Ten eerste gaat het over deuren, iets dat binnen de Feng Shui een belangrijk onderdeel van je huis is. Zeker de voordeur, aangezien deze bepaalt wie wel of niet in jouw energetische omgeving binnen mag komen. Het open doen van een deur geeft een keuze weer. Voor wie doe jij open en voor wie niet? Welke energie laat jij binnen komen en welke houd je buiten de deur?

Daarnaast is het enorm belangrijk dat alle deuren in je huis zonder belemmering open en dicht kunnen. Is er een kamer in huis waar de rommel zo hoog is opgestapeld dat de deur nog maar op een kiertje open kan? Dan is de kans vrij klein dat je de moed kunt opbrengen om daar eens een grote opruiming te houden. De energie kan daar niet meer stromen en dus zal de opeenstapeling van spullen alleen maar toenemen. Ook een kastje dat zodanig opgesteld staat achter een deur of een plek waar je kleding ophangt, lekker uit het zicht achter de deur, zorgen er beide voor dat de deur niet volledig open kan en dus kan de energie niet vrijelijk die kamer binnen komen. Loop eens een rondje door het huis en check bij alle deuren die je tegenkomt hoe ver hij open kan! En ook belangrijk: sluiten ze goed?

Tenslotte kwam de gedachte bij mij omhoog, na het lezen van dit kaartje, dat het alleen mogelijk is om iemand iets nieuws te leren, of te inspireren, wanneer deze persoon daar open voor staat. Dus je opent een deur naar informatie, kennis of inspiratie voor iemand die voor die ander ook al open staat, maar waarvan diegene zich nog niet bewust was. Zo ben ik van mening dat iedereen een ijzersterke intuïtie heeft, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Dan kan ik je naar een open deur leiden, zodat je daar zelf doorheen kan lopen en je eigen intuïtie ontdekt!

Blijkt het toch een heel inspirerend kaartje te zijn! Mocht jij nog andere ideeën hebben over dit kaartje, dan hoop ik dat je mij wil aanvullen!