Blog 15. Inspiratie

Hoe werkt het met inspiratie? Dit is 1 van de grotere mysteries van het leven. Het is als geluk. Zodra je het vast wilt houden, dan glipt het weg. Zo werkt het met inspiratie ook. Wanneer je heel erg bezig bent om inspiratie te voelen, dan komt er druk bij en dan is er niets.

Neem bijvoorbeeld het schrijven van dit blog. Wanneer ik van tevoren me heel druk maak over wat in het blog moet staan, waar het over moet gaan en of ik wel genoeg heb om over te schrijven, dan komt er geen letter op papier. Na de eerste blogs heb ik dat dan ook losgelaten. Nu weet ik globaal waar het onderwerp over zal gaan en vervolgens begin ik met schrijven. Wanneer ik het gevoel heb dat ik alles opgeschreven heb wat eruit moest, dan is het blog klaar. Klinkt simpel, zo voelt het echter niet. Het is bij mij een kwestie van vertrouwen. Erop vertrouwen dat er iets komt. Ik hoef alleen maar “aanwezig te zijn” en het werk te doen, de inspiratie komt dan vanzelf.

Nu is het schrijven van een blog slechts een klein onderdeel van creatief leven en denken. Want stel je voor dat je creativiteit in elk aspect van je leven kunt integreren. Hoe ziet je leven er dan uit? Wellicht leef je nu je leven volgens de verwachtingen van de mensen om je heen, volgens wat de maatschappij van je verlangt of wellicht naar wat je denkt dat je ouders wilden dat je deed. Is er een bepaald ritme in je leven, waarin de volgende dag heel erg lijkt op de dag van vandaag, van gisteren en alle dagen daarvoor? Of sta je ‘s ochtend op met zin om de dag weer voor je te zien ontvouwen en laat je je verrassen door hetgeen het leven voor je in petto heeft?

Wanneer je open staat voor het nieuwe, het onbekende en alles wat op je pad komt, zul je merken dat er ineens hele andere dingen kunnen gebeuren dan je gewend bent en dan je had verwacht. Je zult versteld staan van de inspiratie die tot je komt. Deze inspiratie helpt je om je leven te vullen met creativiteit. Wat ga jij doen met deze creativiteit? Heb jij ook zin om te schrijven? Of ben je meer een schilder of een tekenaar? Ben je een zanger of een danser? Ben je een ontwerper en maak je graag kleding? Ben je een knutselaar of een tuinierder? Wat het ook is, schrijf, schilder, teken, zing, dans, ontwerp en maak kleding, knutsel of tuinier! Laat je creativiteit stromen en de inspiratie zal je overspoelen.

Plaats een reactie