Blog 18. Een doosje vol geluk nummer 7

Op goed geluk een kaartje trekken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

Eenvoudige waarheden bestaan niet, zoek verder.

Is dit waar? Is het zo dat het leven ingewikkeld moet zijn? Juist de houding waarin je dingen simpel houdt, kan veel geluk geven. Door bijvoorbeeld voor jezelf duidelijk te hebben wat jouw waarden zijn of wat jouw prioriteit heeft, kan het leven voor jou heel eenvoudig zijn. Dan is jouw waarheid eenvoudig en dat geeft juist rust en daarmee geluk.

Wat betreft het tweede deel van deze zin, daar ben ik het erg mee eens. Zoek verder! Niet omdat een eenvoudige waarheid niet bestaat, maar omdat er zo ontzettend veel te ontdekken en te leren valt, dat het zonde is als je blijft herhalen wat je allemaal al weet.

Sinds de corona crisis uitgebroken is, zijn veel ondernemers online gegaan. Trainingen die normaal op locatie plaatsvonden, zijn getransformeerd tot onlinetrainingen. Het voordeel is dat de informatie en kennisoverdracht landelijk verspreid kan worden en dat je op je eigen tempo interessante dingen kan leren. Eén van de nadelen is dat je het menselijke contact mist. In een groep op locatie kunnen er hele bijzondere dingen ontstaan, maar in deze corona tijd is dat helemaal geen optie.  

Je kunt nu dus gewoon van achter je computer met allerlei trainingen aan de slag waardoor er een hele wereld van kennis en informatie voor je opengaat. Naast trainingen zijn er ook ontzettend veel podcasts waarin van alles wordt gedeeld, zoals interviews die afgenomen worden waarbij er op een veel dieper niveau intimiteiten gedeeld worden, over gezondheid, geluk en spiritualiteit. Ook kun je in podcasts leren over bijvoorbeeld minimalisme, liefde en relaties, omdenken en ga zo maar door. Het is allemaal even interessant zolang je ervoor open staat om je horizon te verbreden. De volgende stap is om al deze nieuwe informatie en kennis een plek te geven in jezelf. Te integreren in wie je bent en het toe te passen in je eigen leven.

Dit geeft naar mijn mening een aanleiding tot geluk. Niet het zoeken op zich, maar wel de reis van het ontdekken wat er allemaal te zien, te horen, te leren en te ontdekken valt. Om vervolgens jezelf naar een ander niveau te tillen. De reis gaat nu niet naar het buitenland vanwege de coronabeperkingen, maar de reis gaat door je innerlijke wereld. Een ontdekkingsreis naar je persoonlijke groei, innerlijke kennis, je waarden, je interesses en de kracht en wijsheid vanbinnen. Ook het ontdekken hoe fijn het is om dit alles van binnen te voelen en te ervaren, dan is het “zoek verder” absoluut een opstapje naar geluk.

Plaats een reactie