Blog 25. Je intuïtie terugkrijgen, hoe doe je dat?

Intuïtie is niet alleen voor gevoelige mensen! Ieder mens is geboren met intuïtieve gaven, een innerlijk weten wat het goede is om te doen. Echter niet elk mens is nog in staat zijn intuïtie te horen, voelen, zien of ervaren.

Wanneer je als baby ter wereld komt, weet je intuïtief waar de borst van je moeder is. Je bent voorgeprogrammeerd om via de buik naar boven te kruipen naar de borst om te drinken. Het zijn oerinstincten die elke baby heeft. Ook bij het opgroeien, zal een kind, hoe jong ook, intuïtief weten wie te vertrouwen is en wie niet. Of iemand de waarheid vertelt of niet.

Een kind heeft echter geen inzicht in sociale situaties en zal zich niet altijd raad weten. Deze verwarring kan ervoor zorgen dat een kind afleert naar zijn intuïtie te luisteren.

Wellicht is dit kind opgevoed door ouders die vonden dat hij niet zo gek moest doen en dat hij niet van die gekke dingen mocht zeggen. Wellicht uit angst voor wat de omgeving zou denken en vanuit een Hollandse mentaliteit “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Als je dit een aantal keren te horen krijgt, dan denk je misschien dat er iets mis is met je en zal je de informatie die via je intuïtie binnen komt, gaan negeren of blokkeren. Zo snijd je de banden door met je gevoeligheid.

Het kost moeite om het contact met je intuïtie op latere leeftijd weer terug te krijgen. Hoe doe je dit?

  • Doe regelmatig visualisatie oefeningen, zodat je geest weer leert openstaan.
  • Kom vanuit je hoofd in je lijf. Word je bewust van de wijsheid van je lichaam, deze bevat heel veel intuïtieve gaven.
  • Durf te vertrouwen op wat je gevoel je zegt. Wanneer je een keuze maakt, hoe klein ook, probeer hem te maken op basis van je intuïtie. Wat is het eerste in je opkomt nog voordat je gaat nadenken of analyseren? Kijk wat er gebeurt. Was het de beste keuze die je kon maken? Voelde het goed en heeft het goed uitgepakt? Merk je de twijfel die op komt? Laat alles er zijn, kijk wat er gebeurt en ook welk effect het heeft in de periode daarna.

Oefening baart kunst. Herhaal bovenstaande tips zo vaak als je kunt, het heeft een zelfversterkend effect. Zodra je meer je intuïtie vertrouwt en ernaar handelt, heb je ook meer intuïtieve gedachten en daar kun je weer makkelijker naar handelen.

Het leven wordt simpeler en zal meer verlopen vanuit een flow. Je intuïtie stuurt je precies die kant op die voor jou op dit moment het beste is. Durf erop te vertrouwen!

Plaats een reactie