Blog 26. Geluk nummer 11

Uit een doosje vol geluk heb ik een kaartje getrokken. Dit is wat erop staat:

Vraag niet aan de klepel hoe de klok luidt.

Wat ik leuk vind aan deze kaartjes is dat je ze op verschillende manieren kunt interpreteren. Je kunt deze uitspraak bijvoorbeeld lezen als: niet vragen naar de bekende weg.

Vragen naar de bekende weg is een vraag stellen terwijl je het antwoord al weet, maar tegen beter weten in op een ander antwoord hoopt. Of een vraag stellen om te checken wat een ander weet. Dit is een manipulerende manier om te controleren in hoeverre de ander op de hoogte is. Niet fijn en zeker niet respectvol. Vermijd dit dus als de relatie met de ander je lief is.

Een andere manier om deze uitspraak te lezen: het is belangrijk om alleen anderen te adviseren of te vertellen hoe iets werkt, als je het zelf ook doet, het leeft als het ware. Neem nu de kamer van koophandel. Dit is een organisatie die ondernemers inschrijft en van allerlei informatie voorziet. Het is echter wel vreemd als medewerkers in loondienst jou gaan vertellen hoe je moet ondernemen. Wat weten ze er nu werkelijk van? Hebben ze het doorleeft? Hebben ze het ervaren?

Dit geldt ook bij het geven van een Intuïtie consult. Het is heel makkelijk om bij een ander te zien hoe dingen werken, waar groeikansen liggen en welke stappen hiervoor nodig zijn. Voor een zuiver Intuïtie consult is echter ook een zuivere energie van de waarnemer zelf nodig. Je kunt dus geen goed consult geven als je zelf niet bewust bent van je eigen energie en hoe de dynamiek bij jezelf werkt. Wanneer je dit bewustzijn niet hebt, kun je niet zuiver kijken en komt de energie van de ander niet naar voren en is er dus geen informatie. Wat een mooie manier om als waarnemer je eigen energie helder te houden!

Als laatste voorbeeld het werk als opruimcoach. Hierbij geldt hetzelfde dat het heel vreemd is als je anderen gaat vertellen hoe ze moeten opruimen, terwijl je eigen huis een rommeltje is.

Besef dus altijd dat wanneer je met een geheven vingertje naar een ander wijst om ze te vertellen hoe het allemaal gedaan zou moeten worden, er altijd nog steeds 3 vingers naar jezelf wijzen!

Wie heeft dan de grootste les te leren? Vraag dus niet aan de klepel hoe de klok luidt, maar zoek het antwoord in jezelf. Ieder mens heeft oneindig veel wijsheid en inzichten in zich. Neem de tijd om bij jezelf naar binnen te kijken en de antwoorden liggen voor je klaar. Durf jij naar je eigen antwoorden te kijken en te luisteren?

Plaats een reactie