Blog 30. Geluk nummer 13

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Reis in je hoofd ver van hier, en richt je op je bestemming”

Volgens mij gaat dit over het stellen van een doel over hoe je je leven het liefst zou zien in de toekomst en dit zo uitgebreid mogelijk visualiseren.

Reis in je hoofd ver van hier. Ga in gedachten op reis. Doe je mee? Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Waar voel je deze stromen? Welke delen van je lichaam bewegen mee bij je in- en uitademing? Voel je je borst op en neer gaan? Je buik? Voel daarna het contact dat je lijf maakt met de ondergrond, je voeten op de grond als je staat, je billen op de stoel als je zit of je rug op het bed als je ligt. Voel hoe de zwaartekracht gelijk een ondersteunende kracht is. Dat je gedragen wordt door de aarde.

Ga dan naar een plek toe in gedachten waar je je fijn voelt. Een plek waar je weleens eerder geweest bent, of die je in je hoofd bedenkt, beide is prima. Voel hoe je op je gemak bent op deze plek, hoe je ontspant en je helemaal jezelf kunt zijn.

Denk dan aan hoe je graag zou willen dat je leven er over 5 of 10 jaar uitziet. Hoe zie je er op fysiek vlak uit? Hoe voel je je? Welke mensen zijn in je leven? Waar woon je en hoe ziet je huis eruit? Welk werk doe je en welke andere bezigheden zijn een onderdeel van je leven? Probeer het zo helder mogelijk voor je te zien. Voel het helemaal door je lijf stromen, ruik en proef het en hoor wat er om je heen gebeurt in je beeld van jouw toekomst. Neem het helemaal in je op. Blijf zolang als je wilt genieten van dit mooie plaatje, het heerlijke gevoel.

Wanneer je zover bent, kom je met je aandacht weer terug naar het hier en nu en voel je waar je staat, zit of ligt. Beweeg wat en open rustig je ogen. Neem hier de tijd voor.

Je hebt nu in gedachten een visualisatie reis gemaakt naar je toekomst. De kunst is om dit beeld en de gevoelens die je had, zo veel mogelijk in het hier en nu te beleven. Leef alsof je je doel al behaald hebt. Gedraag je alsof het er allemaal al is. Geniet van het leven zoals je dat voor je ziet. Richt je op je bestemming, leef ernaar en voor je het in de gaten hebt, leef je je gedroomde leven!

Plaats een reactie