Blog 37. Geluk nummer 17

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Zoek de zon op, ze geeft je energie op je pad naar geluk”

Iedereen herkent zich hier wel in, denk ik. Wanneer de zon schijnt, is alles net even wat lichter (letterlijk) en gezelliger. Een zonnebad geeft een boost vitamine D die verschil kan maken in je energie level.

Hoe pak je dat aan, nu de dagen korter worden en de zon steeds minder tevoorschijn komt? Nu de wind en regen de overhand krijgen en alle groene blaadjes verkleuren naar rood, geel en bruin?

Eén van de dingen die zou kunnen helpen,  is je verwachting bijstellen. Als je in gedachten nog helemaal in de zomer bent en je verwacht dat het vandaag net zo heerlijk warm is als in de zomer en dat je in een t-shirt kan rondlopen, dan valt de realiteit van de herfst flink tegen. Telkens wanneer je je winterjas moet aantrekken, omdat het met een flinke wind en een temperatuur van 10 graden gewoon te koud is voor je zomerjas, voel je je geïrriteerd en chagrijnig worden. Je hoeft je echter niet zo te voelen.

Wanneer je je verwachtingen bijstelt en niet langer met je hoofd in de zomer bent, maar juist helemaal in de herfst, dan kun je de wonderen van de herfst zien. Wat een schoonheid al die verkleurde blaadjes! En wat een heerlijke wind die al je gedachten uit je hoofd weg waait! Wat is het heerlijk knus ’s avonds als de gordijnen vroeg dichtgaan en het kacheltje aan is.

Het tweede dat zal helpen om meer energie uit de herfst te krijgen, is al je zintuigen openstellen tijdens een bosbad. Ik heb al eerder een blog over de kracht van de natuur geschreven. Dat is extra toepasselijk in de herfst. Juist nu zijn de geuren en kleuren van de bomen overduidelijk aanwezig. Sta stil tussen de bomen, adem diep in en uit en neem het in je op.

De zon is weliswaar niet zo alomtegenwoordig in de herfst, maar wel degelijk prachtig, door de glans op de verkleurde blaadjes of de lichtstreep tussen de bomen. Geniet daarvan, pak die zonnestralen waar ook maar mogelijk en geef jezelf daarmee een energieboost om je pad van geluk verder te gaan.

Plaats een reactie