Blog 39. Geluk nummer 18

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Je vindt op je pad datgene wat je in je eigen verbeelding verdient”

Deze uitspraak heeft mijn inziens een diepe betekenis en er komen verschillende dingen bij me op als ik dit lees.

Het eerste is dat het duidelijk maakt dat een gezond zelfbeeld erg belangrijk is. Met een goed zelfbeeld vind je jezelf heel veel waard. Als je jezelf veel waard vindt, gun je jezelf meer en komt er dus ook meer goeds op je pad, net als wat er in de uitspraak staat: wat je in je verbeelding verdient.

Het tweede waar ik aan moet denken, is dat het universum je precies datgene geeft wat je nodig hebt om te groeien. Je krijgt dus precies wat je verdient en ook wat je aankan. Het universum is altijd vriendelijk en zal je nooit met een probleem opzadelen waar je niet mee om kunt gaan. Als het heftig is, wat in deze periode voor velen geldt, besef dan dat het allemaal een kans in zich houdt om te groeien en te laten zien hoe sterk je bent. Het zal niet makkelijk zijn en ook niet altijd leuk, maar de groei die je door weerstand doormaakt, geeft een enorme voldoening en een boost aan zelfvertrouwen.

Het laatste waar ik aan moet denken, is dat je op jouw pad alleen datgene zult zien, wat je wilt zien en wat je aankan om te zien. Een simpel voorbeeld is een zwangerschapswens. Wanneer je dolgraag een kindje wilt krijgen en jullie zijn daar samen je best voor aan het doen, dan zie je overal om je heen zwangere vrouwen. Je kunt daar op twee verschillende manieren naar kijken. Aan de ene kant door er vrolijk van te worden en te beseffen dat jij dat binnenkort ook zult ervaren, of je kunt met afgunst kijken. Waarom is het die andere vrouw wel gegund en mij (nog) niet? Wanneer je echter totaal niet met zwanger worden bezig bent, zul je de zwangere vrouwen ook niet meer tegen komen, of ze niet meer opmerken.

Nu is zwangerschap één voorbeeld waarin je dingen selectief wel of niet ziet en opmerkt, maar er zijn veel andere (moeilijke) dingen die wel of niet gezien willen of kunnen worden. In de periode waarin we leven, worden steeds meer dingen zichtbaar gemaakt. Niets blijft verborgen en alles wat ooit verstopt is onder het tapijt, wordt nu naar boven gehaald. Blijkbaar kunnen wij dit aan. De mensen die nu leven, zijn in staat om een transformatie te maken naar een andere wereld. Een wereld die we verdienen! Durf jij eerlijk te kijken naar wat er op jouw pad komt?

NB. Een kleine disclaimer: Wanneer vervelende situaties ontstaan of er is tegenwind in je leven, besef dan dat je daar niet schuldig aan bent of dat je dit verdient in welke vorm dan ook. Hopelijk kun je het zien als een kans op groei en kom je er sterker weer uit.

Plaats een reactie