Blog 40. Je onderbewuste

In eerdere blogs heb ik het over bewustwording, bewustzijn en mindfulness gehad om meer in het hier en nu te zijn. De tools die ik benoemd heb, die hun werking al heel vaak bewezen hebben, zijn meditatie, yoga en andere vormen van aandachttraining. Al deze tools helpen om je bewust te worden, wat er in je onderbewuste speelt.

Vaak wordt gedacht dat 5% van de dingen bewust ervaren wordt en 95% on(der)bewust. Dit blijkt echter nog veel minder te zijn. Je onbewuste zelf vormt zelfs 99.999% van alles wat er speelt. We hebben per dag alleen al 120.000 gedachten, en dan komen daar nog alle gevoelens en sensaties van onder andere je lichaam bij, zoals elke keer dat je hart het bloed rondpompt bijvoorbeeld. Gelukkig dat we ze niet allemaal bewust zijn!

Toch is het wel interessant om je bewust (!) te zijn van deze getallen, omdat er ook een grote kans ligt om jezelf via het onderbewuste te beïnvloeden. In het vorige blog ging het over dat wanneer je zwanger wilt worden of bent, je dan ineens overal zwangere vrouwen ziet. Je onderbewuste maakt je op die manier duidelijk dat zwangere vrouwen op dit moment belangrijk zijn in jouw leven. Dit wist je natuurlijk al wel, wanneer je graag zwanger wilt worden, maar er zijn ook voorbeelden waarin het onderbewuste je iets nieuws duidelijk maakt, als je ervoor open staat.

Het werkt ook de andere kant op. Door bijvoorbeeld hypnose, subliminale boodschappen of andere manieren om je onderbewuste te beïnvloeden, krijg je deze automatisch meer in je bewustzijn. Door in een diepe zelfhypnose allerlei bekrachtigende dingen tegen jezelf te zeggen, heling te geven, een ander zelfbeeld te projecteren of de energie van een lichtmeester te ervaren, kun je deze dingen naar je onderbewuste geest brengen en zal je in het dagelijks leven een effect daarvan bewust opmerken.

Eén van effecten is dat je je binnen enkele minuten zoveel krachtiger en zelfverzekerder voelt, als je een ander zelfbeeld creëert. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld als heel dik of dun ziet, dan zit dat beeld in je hoofd. Wanneer mensen dan gewicht aankomen of afvallen, kan het zijn dat het oude beeld nog in hun hoofd zit. Je bent dan inmiddels niet dik meer, maar dat zie jij niet, doordat je onderbewuste daar nog niet in meegegaan is.

(Zelf)hypnose klinkt heel spannend, maar het is niets anders dan jezelf in een hele diepe ontspanning brengen, waarin je onderbewuste open staat voor allerlei boodschappen. Voeg wat positiviteit en bevestiging toe aan je diepste kern en je zult het merken in je dagelijks leven. Instant geluk!

Plaats een reactie