Blog 44. Verbondenheid

Het einde van het jaar nadert, de dagen worden steeds korter en de wereld een beetje donkerder. Daarbij is er nu ook weer een gehele lockdown. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je bij de pakken neer gaat zitten. Niet een groot kerstfeest met veel genodigden, al je dierbaren om je heen, maar juist afstand houden om elkaar te beschermen. Dat is het advies dat we in deze tijd krijgen. Waar is dan de kerstsfeer? Het gevoel van verbondenheid?

Waar het in deze tijd lastig lijkt om echt te verbinden met mensen, door alle maatregelen, heb ik gemerkt dat de verbondenheid tussen mensen juist toeneemt. Het zijn misschien niet de mensen van wie je het verwacht had, of van wie je het had gehoopt. Toch vinden overal ter wereld gelijkgestemden elkaar en is er een grote mate van verbondenheid. In sommige groepen escaleert dit tot demonstraties die uit de hand lopen, in andere groepen ontstaat een vorm van licht en liefde die zelfs alle kerstgedachten overstijgen!

Ook ik heb fijne groepen en fijne gelijkgestemden om me heen gevonden. Mensen van wie ik niet had verwacht dat ze zo snel tot een heel fijn contact zouden groeien. De tijd waarin het licht en de liefde bij de ander herkent kan worden, is nu! Juist in deze donkere dagen voor kerst kan de verbondenheid gevonden worden bij elkaar. In de tijd waarin geen afleiding buitenshuis meer is, alles is tenslotte dicht, heb je alleen elkaar nog.

Mocht het niet lukken elkaar om wat voor reden dan ook niet live te ontmoeten, weet dan dat verbondenheid voorbij tijd en ruimte gaat. Meditaties die plaatsvinden met mensen uit het hele land, allemaal achter hun eigen scherm, genereren een energie die heel voelbaar is. Het samenzijn, zelfs op afstand, is van zeer grote waarde. De gelijke energie die je met elkaar uitstraalt, vindt zijn weg door de ruimte in het veld en ontmoet elkaar daar. Zo kun je elkaar optillen naar een hoger niveau en kun je weg blijven van de angst en paniek die je kan overspoelen als je naar de berichtgeving in de media luistert. Juist in het samenzijn kun je middels die verbondenheid met elkaar de rust en liefde in jezelf vinden. Samen vormen we licht en liefde, juist in de donkere dagen voor kerst. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Plaats een reactie