Blog 53. Geluk nummer 26

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Praat met gelukkige mensen, ze raken je op de goede plek”

Waar ik aan moet denken als ik deze uitspraak lees, is een ander gezegde, namelijk: waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. Met andere woorden, als je gelukkige mensen om je heen hebt, word je vanzelf ook gelukkiger. Dat is simpel toch?

Het lijkt inderdaad heel simpel, maar is lastiger dan je denkt. Soms kan iemand een masker ophebben, maar in werkelijkheid helemaal niet zo gelukkig zijn. Diegene kan dan enorm zijn best doen om positief te zijn en de goede dingen te zeggen, maar onbewust voel je dat er iets niet helemaal klopt.

Natuurlijk is het beter om met iemand te zijn die zijn best doet om positief te zijn, dan met iemand die alleen maar negativiteit kan verspreiden. Iets is beter dan niets. En toch zal je gauw genoeg in de gaten hebben wanneer iemand zich anders voordoet.

De kunst is om om te gaan met mensen die positief in het leven staan, gelukkig zijn waar mogelijk en zo oprecht en authentiek mogelijk zijn. Je hebt dan vaker gesprekken over leuke en positieve dingen, waardoor je je als vanzelf beter en gelukkiger gaat voelen.

Dit lijkt een pleidooi voor alleen maar gelukkig zijn. Zo is het niet bedoeld! Iedereen is bij tijd en wijle verdrietig, boos of jaloers. Dat is heel normaal en hoort bij het leven. Toch is het niet goed voor jezelf als je je omringt met mensen die alléén maar boos, verongelijkt of verdrietig zijn. Opnieuw geen pleidooi om je vriend of vriendin die door een lastige periode heen gaat, dan maar te dumpen. Probeer in zo’n geval er voor die vriend of vriendin te zijn waar je kan, luister met heel je hart en zorg ervoor dat je je energie(veld) om je heen vrij houdt van deze invloeden.

Hoe doe je dat? Door bewust energie van de ander terug te sturen. Alleen al door dit te denken, gebeurt het. Ook kun je je eigen energie terughalen naar jezelf om te voorkomen dat je leeggezogen bent na contact met diegene. Hoe fijn is het als je er toch voor iemand kan zijn, zonder meegesleurd te worden in negativiteit. En vervolgens laat je je weer helemaal op door in de natuur te zijn, door meditatie of andere tools, of bij mensen om je heen die gelukkig zijn en die jou op de goede plek raken.

Plaats een reactie