Blog 56. Voorjaar

Het is al een tijdje aan de gang: mooi zonnig weer, de vogeltjes die fluiten en de bloemen die uit de grond schieten. Het voorjaar is in aantocht!

Het voorjaar nodigt uit om uit onze winter schulp te kruipen. Denk aan de grote voorjaarsschoonmaak in huis. Heerlijk om allerlei klusjes op te pakken, die al de hele winter verborgen waren in het donker. Alle spinrag, stofwolken in hoeken en kieren en zelfs de keukenkastjes helemaal uitsoppen. Het zijn bij uitstek klussen die bij de voorjaarsschoonmaak horen. Tuin- of balkondeur open en de lente binnen halen!

Het voorjaar is het startschot om allerlei dingen te gaan doen. Afgelopen week was er NLdoet. Een dag waarop alle Nederlanders uitgenodigd worden om vrijwilligerswerk te doen en overal waar het nodig is te helpen met klusjes. Die klusjes die anders blijven liggen. De tuin voorjaar-klaar maken bijvoorbeeld, of vuil rapen buiten. Het zijn super mooie initiatieven en het zonnige weer werkt hier aanstekelijk bij.

Wanneer je kinderen hebt, probeer ze erbij te betrekken. Regel zo’n mooie grijper en er wordt gevochten wie nu weer vuil mag rapen. Binnen no time heb je een hele zak vol met afval verzameld. Het geeft jezelf een goed gevoel, het is heerlijk om in je eigen buurt rond te kunnen lopen zonder overal afval dat rondslingert tegen te komen en de natuur is je heel dankbaar! Wellicht iets om aankomende week mee aan de slag te gaan?

Naast de grote schoonmaak, vrijwilligerswerk, of je buurt afvalvrij maken, is deze tijd ook bij uitstek geschikt om jezelf te ontwikkelen. Dit kan op allerlei verschillende manieren, zoals een oude hobby nieuw leven inblazen en jezelf hierin meer bekwamen. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe hobby oppakken, een nieuwe passie ontdekken of een nieuwe taal leren.

Andere voorbeelden zijn nieuwe gerechten uitproberen of een (online) cursus volgen. De mogelijkheden zijn enorm. Waar het om gaat is dat je de “groeimodus” aanzet. Ontwikkelen, ontdekken, groeien zijn allemaal thema’s die passen bij het voorjaar. Mocht je het leuk vinden dat ik met je meekijk waar jouw groei- en ontwikkelmogelijkheden liggen, dan kan ik je veel informatie geven tijdens een Intuïtie Consult, ook online. Dit is het moment, maak gebruik van de energie van het voorjaar!

Plaats een reactie