Blog 6. Zonnekracht

De lente komt eraan! Je voelt dat de temperatuur omhooggaat, voorzichtig komen bloemetjes uit de grond omhoog en de zon krijgt meer kracht. Energetisch gezien zit je innerlijke zon net boven je navel. In het oosten wordt dit ook wel het ki punt genoemd. Van hieruit word je vermogen tot handelen weerspiegeld. Je kunt hier je kracht en je energie bundelen en van daaruit stappen zetten. Ik heb het al eerder over stappen zetten gehad. Als je weet wie je bent, waar je voor staat en wat jouw manier van stappen zetten is, dan kun je vanuit je innerlijke zon hier vorm aan geven.

Ieder mens handelt op zijn eigen wijze. Sommige mensen zijn voorzichtig, afwachtend, kat uit de boom kijkend of hebben andere mensen nodig om bij aan te haken. Die vinden het heerlijk om mee te varen op de energie van een ander en komen dan tot bloei, juist door de interactie met andere mensen. Er zijn ook mensen die vooroplopen, die van elke idee enthousiast raken en dan vol gas vooruitgaan. Met een enorme wilskracht voor alles gaan en daarmee compleet in hun element zijn.

Bij beide manieren zijn er ook valkuilen te ontdekken. Als je wat meer afwachtend bent, kun je zomaar die ene kans voorbij laten gaan en dan de trein gemist hebben. Als je een volger bent, ben je afhankelijk van welke mensen je om je heen hebt. Zijn het allemaal afwachtende mensen, dan wordt veel in kringetjes rondgedraaid. Aan de andere kant kan die enthousiasteling die overal vol voor gaat, zomaar dat mooie zijweggetje missen, omdat die blind vooruit rent. Of heel druk bezig is, maar op de verkeerde weg. Dan loont het om juist eerst even stil te staan, goed rond te kijken en juist die energie die er vanuit dat innerlijke zonnetje komt, gedoseerd toe te passen. Vanuit bewustzijn en met behoud van energie. Die ander die meer moeite heeft om zonder de interactie met andere mensen in beweging te komen, zou meer mogen voelen welke kracht in het midden van het lichaam huist en hier aanspraak op maken. Alle kracht en energie bundelen om je wil te ontwikkelen en je behoefte om zinvol bezig te zijn te ontplooien.

Hoe is dit bij jou? Doe even met me mee. Sluit je ogen en voel waar je zit. Word je bewust van je adem en laat alle gedachten los, laat ze wegdrijven als wolken in de lucht. Ga dan naar het middelpunt van je lichaam, boven je navel. Voel en observeer wat er gebeurt. Voel je iets stromen of juist niet? Zijn er kleuren die bij je opkomen of beelden die je ziet? Komen er bepaalde herinneringen naar boven terwijl je met je aandacht bij dit gebied blijft? Voelt het warm of juist koel?

Als je alle gedachten of ervaringen die je net opgedaan hebt loslaat, stel je dan voor dat er een zonnetje in je buik zit die oneindig veel energie heeft en alles te geven heeft zonder uitgeput te raken. Geniet van dit gevoel zo lang als je prettig vindt en neem er de tijd voor om het helemaal bewust te laten worden. Ga vervolgens naar buiten wanneer je kan zodra de zon schijnt en laat de warmte van de zon binnen komen in jouw middelpunt. Gebruik deze warmte en energie om precies dat te doen wat jij wilt of waar jij behoefte aan hebt. Geniet ervan!

Plaats een reactie