Blog 64. Zin

Vorige week schreef ik in mijn blog over loze momenten. Die momenten die er gedurende een dag veelvuldig zijn, maar die we over het hoofd zien, omdat we zo druk zijn en zo vaak onze telefoon erbij pakken, zodra een loos moment in zicht dreigt te komen.

Deze loze momenten zijn echter essentieel om stil te staan bij hoe je je voelt, wat belangrijk voor je is, wat je nodig hebt en waar je dankbaar voor bent. Allemaal punten die van belang zijn om geluk te ervaren.

Om meer van deze loze momenten te creëren, had ik het vorige week over een dopaminedetox van 24 uur, elke week. Dit is natuurlijk best pittig, voor velen van ons – dank voor jullie reacties! – en niet altijd realistisch en haalbaar om toe te passen in deze tijd waarin we leven.

Ook ik heb moeite met zo’n detox, al heb ik meerdere periodes waarin ik zonder suikers leef en de televisie die vaak weken uit blijft, behalve dan voor de kinderen om een filmpje te kunnen kijken. Toch is voor mij de telefoon een hele dag uit – word ik dan niet gemist? – een uitdaging en ook niets “mogen” lezen is voor mij echt niet leuk.

Zo realiseerde ik mij dat er natuurlijk meerdere wegen naar Rome leiden en dat je je dopamineshots heel geleidelijk kunt afbouwen. Door die loze momenten te gebruiken om je af te vragen waar je zin in hebt. Dus niet automatisch naar de afstandsbediening of je telefoon te grijpen, maar eens naar binnen te gaan met je aandacht en je af te vragen, waar heb ik nu zin in?

Om oprecht te kunnen voelen waar je zin in hebt en wat nu nodig is om te doen of te laten om goed voor jezelf te zorgen, is het belangrijk om jezelf te kennen. In een ander blog vertelde ik al dat in een Intuïtie Consult heel helder wordt wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en wat je nodig hebt om stappen te kunnen zetten in je ontwikkeling.

Wil jij ook meer kunnen voelen waar jij zin in hebt? Wil je weten wat je nodig hebt en hoe je je kwaliteiten meer kunt inzetten? Dan kijk ik graag met je mee tijdens een Intuïtie consult. Profiteer nog een aantal dagen van mijn verjaardagsactie en meld je aan voor een consult in mei tot en met augustus! Ik heb er zin in!