Blog 82. Geluk nummer 37

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Prikkel je geest om je geluk te vinden”

Vorige week had ik dit kaartje al getrokken, maar was er een ander onderwerp dat belangrijker was om over te schrijven. Ik voelde vorige week ook geen inspiratie toen ik deze uitspraak las. Nu heb ik hem opnieuw erbij gepakt en voel ik ineens veel beter wat hiermee bedoeld wordt.

De afgelopen week ben ik flink aan de slag gegaan met allerlei boeken lezen voor mijn opleiding, video’s bekijken en me verdiepen in de theorie. Het prikkelt mijn geest behoorlijk en ik word er heel blij van. Nieuwe dingen leren vind ik sowieso al geweldig, dus een heel jaar lang met een fijne docent leren over een onwijs leuk onderwerp, namelijk Feng Shui, is voor mij één groot cadeau! Ik zal over Feng Shui in toekomstige blogs nog uitgebreid terugkomen.

Leren en ontdekken is iets waar ik blij van word, maar ik merk dat het ook wat anders met me doet, dan alleen maar blij maken. Het prikkelen van je geest zet wat in beweging. Ik merk dat ik aan het nadenken gezet word, dat emoties stromen en ik anders ga kijken naar situaties, omstandigheden en mensen. Het prikkelen brengt beweging en dat voelt heel fijn.

Vorige week ging mijn blog over vertrouwen, dankbaarheid, hoop en liefde als tegengif tegen angst. Angst vernauwt je blik, terwijl het tegengif je blik verbreedt. Ik merk dat nieuwe dingen leren mijn blik ook breder maakt. Ineens word ik me bewust van allerlei dingen waar ik voorheen geen aandacht voor had. Bijvoorbeeld de voordeur. Het was voor mij al duidelijk dat de voordeur een belangrijke rol speelt in je huis. Het is de ingang waar de energie van buiten naar binnen komt. Mijn allereerste blog ging over de drempel en de voordeur.

Wat ik me toen echter niet realiseerde is dat er zelfs van alles gebeurt met je nog voordat de deur open gaat. Als je een voordeur ziet, wat zie je dan? Is de voordeur uitnodigend? Zegt het iets over de mensen die er wonen? Is het druk en aangekleed of juist kaal en leeg? Hoe voel je je als je aanbelt? Voel je je welkom, of wil je het liefst omdraaien? Hoe is het eigenlijk bij jouw eigen voordeur? Op al dit soort details heb ik nooit heel bewust gelet, ook niet bij mijn eigen voordeur, maar nu zie ik ineens allerlei verschillen tussen voordeuren. Leuk tijdens het wandelen om ze te observeren. Het prikkelt mijn geest enorm en ik word er heel blij en daarmee gelukkig van!