Blog 87. Geluk nummer 38

Opnieuw heb ik een kaartje getrokken uit een doosje vol geluk. Dit is wat erop staat:

“Laat je niet altijd sturen door een gedachte, je intuïtie maakt je ook gelukkig”

Om heel eerlijk te zijn, heb ik dit kaartje al een paar weken geleden getrokken, maar wist ik er niet goed raad mee. Ik heb gelukkig altijd genoeg inspiratie om een blog te schrijven, vandaar dat de afgelopen weken het blog over andere onderwerpen ging. Ik wilde echter dit kaartje niet nog langer uitstellen.

Hetgeen me tegen stond bij dit kaartje, was de schijnbare tegenstelling tussen je gedachte en je intuïtie. Eigenlijk begrijp ik niet goed wat er bedoelt word en ik besloot om het niet weten gewoon te omarmen. Bovendien heb ik inmiddels zoveel bloglezers, dat wellicht één van jullie een idee heeft over dit citaat?

Wat ik wel kan zeggen is dat het klopt dat het belangrijk is om je niet altijd te laten sturen door je gedachten. Ik heb eerder een blog over “The Work” van Byron Katie geschreven (blog nummer 38) en er een stuk over geschreven in mijn boek. Waar The Work bij helpt is je bewust te maken van de gedachten die je hebt en ze op waarheid te toetsen. Als je dieper kijkt naar wat je denkt, kom je erachter dat maar heel weinig gedachten echt waar zijn. Gedachten kunnen veroordelend en negatief zijn, waardoor je veel frustratie kan opbouwen. Je kunt dit relatief makkelijk loslaten, als je besluit dat deze gedachten helemaal niet waar hoeven te zijn. Als je beseft dat je gedachten niet altijd waar zijn, is het ook makkelijker om je niet meer te laten sturen door deze gedachten.

Het tweede deel van dit citaat, namelijk dat je intuïtie je gelukkig kan maken, herken ik zeker. Wanneer ik een Intuïtie Consult doe, vaar ik geheel op mijn intuïtie, anders komt er geen informatie beschikbaar. Ik word zielsgelukkig van het doen van dit soort consulten. Tijdens zo’n consult geeft diegene toestemming om naar zijn of haar energieveld te laten kijken. Dat is zo ontzettend bijzonder om te mogen zien en voor de ontvanger heel helend en bevestigend om te ondergaan. Een win-win situatie! Overigens heb ik ook eerder een blog over Intuïtie Consulten geschreven (nummer 62).

Wat nu precies de conclusie van dit citaat is, weet ik niet. De afzonderlijke delen zijn voor mij heel waar, maar wat er nu bedoeld wordt met het deel: “je intuïtie maakt je ook gelukkig” is voor mij een raadsel. Wie helpt me dit te begrijpen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Je kan deze mailen naar info@heelmijninzicht.nl of een reactie onder dit blog geven op mijn site www.heelmijninzicht.nl. Ik kijk uit naar jullie reacties. Veel dank!