Blog 9. Doosje vol geluk nummer 3

Op gevoel een kaartje trekken uit een doosje vol geluk om daar mijn gedachten over te laten gaan.

“Gehoorzaam je geluk alvorens het te overmeesteren”

Het eerste dat in mij opkomt als ik dit lees, is de gedachte dat het zo ontzettend belangrijk is om tevreden te zijn met wat je hebt of wat er is, om daardoor het geluk te ervaren. Tegenwoordig proberen we het andersom te doen. We zijn constant bezig om geluk na te jagen. Nieuwe spullen kopen, verre reizen maken het liefst 4 tot 5x per jaar en onszelf afleiden met eten, drinken en social media. Dit alles brengt je verder af van waar het echt om gaat. Tevreden zijn met wat er is en die dingen doen waar je vervult van raakt. Waar je bezield over bent, waar je oprecht van houdt en energie van krijgt. Daar wil je meer van doen, omdat je (on)bewust weet dat het je lotsbestemming of zielsvervulling is.

Het andere dat in mij opkomt, is dat geluk als een vlinder is. Telkens als je het wilt vastpakken of “overmeesteren” dan glipt het weg uit je handen of gaat het dood. Geluk proberen vast te houden, zorgt ervoor dat het geluk uitdooft, “dood gaat”. Als je het geluk zou gehoorzamen, de vlinder volgen, dan ontvouwt de weg zich vanzelf. De weg van de vlinder ofwel de weg van jouw geluk, is jouw echte pad. Probeer je de vlinder in een bepaalde richting te duwen? Of kun je de vlinder volgen en meegaan met de flow? Loop je het pad dat zich als vanzelf voor je ontvouwt, dan loop je jouw zielenpad en doe je precies waarvoor jij hier met jouw unieke kwaliteiten gekomen bent en is het geluk altijd bij je.

Een aantal dingen die mij helpen om te voelen of ik mijn pad nog steeds loop, is de stilte opzoeken. Dat kan door in de natuur zijn, door mediteren of de gedachten in je hoofd op papier te zetten, waardoor het leger en stiller wordt in je hoofd. In deze stilte kan de stem van je ziel, die stem die fluistert, makkelijker gehoord worden. Wat ook helpt, is afleidingen te verminderen, zoals social media, verslavingen, netflixen en kooplust. Doe je dingen om iets niet te voelen, of luister je naar wat je echt wilt of waar je behoefte aan hebt? Gehoorzaam je daarmee je geluk alvorens het te overmeesteren?

Plaats een reactie