Blog 93. Geluid

Alles is energie. Sommige dingen lijken een vaste substantie te hebben, zoals een tafel, een stoel of een steen, maar eigenlijk is het heel erg verdichte energie. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, toch is het zo.

Als je weet dat alles energie is en alles een bepaalde trilling heeft, dan begrijp je ook dat je deze trilling in beweging kunt brengen. Als je een trilling wilt beïnvloeden, kun je er een andere trilling aan toe voegen. Zoals de golven die geluid voortbrengen.

Doordat geluid uit golven bestaat, kun je dit gebruiken om trillingen te veranderen. Je kunt dus spullen, je omgeving en jezelf beïnvloeden door geluid. Vandaag heb ik een klankschalenbad ondergaan, waarbij je letterlijk ondergedompeld wordt in geluid. De klankschalen brengen een harmonieus geluid voort, waardoor de trilling in je eigen lichaam ook harmonieus wordt. En dat ontspant, verfrist en brengt heling. Super fijn!

In je huis kun je ook trilling toevoegen door geluid te maken. Wanneer de energie stroperig is in huis, stagneert of anderszins niet fijn is, kun je door geluid te maken, de boel in beweging brengen. Je hoeft daarvoor niet een hele verzameling klankschalen aan te schaffen, gewoon in je handen klappen kan ook. Of met een kerstklokje uit de kerstboom tinkelen, of met je sleutelbos. Door het geluid en de trilling die het teweegbrengt, komt de energie van je omgeving en alle spullen die er staan, weer in beweging. Het werkt verfrissend, het zal daarna echt anders aanvoelen.

Misschien voel je je wat ongemakkelijk als je in je huis staat te klappen of met een kerstklokje rond loopt. Je kunt het een keer uitproberen als niemand thuis is en niemand je raar aan zal kijken. Het is echt de moeite waard als je ervoor open staat.

Om de energie in je huis te veranderen zijn er overigens nog andere manieren om toe te passen, zoals wierrook, water of zout. Het zijn technieken om de energie in je huis te harmoniseren. Hoe fijn zou het zijn als je thuis komt in een fris en helder huis waarin je kunt opladen, waarin je kunt genieten met je dierbaren of waarin je je ondersteunt voelt om je creativiteit te ontplooien? Je kunt je huis jou laten ondersteunen in wat jij maar wilt. Schud dus de boel eens lekker op en breng harmonie in deze woelige tijd! Harmonie in je huis brengt harmonie in jou en jij kan dat weer meenemen naar de aankomende feestdagen!